@KTzone » 消閒 - 十二星座 » [批八字] 女性網友 (六)

2008-7-5 10:23 鋼之風水術師
" 大師, 我想問姻緣. 我的八字如下:
時   日   月   年

庚   壬   癸   乙  
戌   午   未   卯 

(女)
請問我有無姻緣? 幾時姻緣到? 投資方面如何? 我健康not well. 將來如何? Pls help me! thx! "

尼個八字命格, 孤立無援, 能夠幫你解決困難的人 少之又少. 命中有"傷官星"干支同氣 經常都會有主意 諗到應該點做, 但自己又沒有足夠動力去做自己諗到應該去做既野. 但最大既問題, 係尼個八字 性格過於沖動.

其實你以前冇咩野, 05年之前 大運+命格 係七殺攻身, 令你識得逆來順受 順其自然, 照睇係應該有結婚既機會, 但過去了就不要追究. 大約2006年開始 至到2015年期間 大運改變 行亥運, 亥卯未 三合全木局 為"傷官星", 因大運令你性格沖動 很容易與人爭吵. "傷官星"過旺壓制"官星", 這10年 就算有真姻緣 好男人, 都會比你鬧走 係自己性格問題.

2007年 歲運拼臨, 有冇咩事發生? 希望平安大吉...

最後, 2009年(下年) 流年顯示可能會因為與人爭吵而惹麻煩. 其實都唔止尼幾年, 今後都緊記: 忍

[ Last edited by 鋼之風水術師 on 2008-7-5 at 10:24 AM ]

2008-7-6 17:40 鋼之風水術師
女性網友: " 大師, 你說得對. 我由細到大能夠幫我解決困難的人 少之又少, 多數靠自己. even 有父母兄弟姊妹. 我有好多兄弟姊ga!八個ga. but mother 從我細個嗰陣開始要我地自己諗辦法solve problem, 所以自己學會always諗野! 食自己! so 我會有好多主意 諗到應該點做... 但自己又沒有足夠動力去做自己諗到應該去做既野.

我 05年之前, 唔覺有大運wor! but 我真係一個逆來順受 順其自然的人. 近年 (07年開始change to stronger coz 常被人hub!) 自己鬧人鬧多左! 仲同老細反面! 工作勁不順利 (06年尾開始) ! 老細個老細對我又好唔順超! 我又被人投訢!thx you! 我要"忍忍忍忍". 07年 又多get sick! 股票蝕左好多(如果我07年頭唔止蝕, 年尾反而會gain 好好好多- 放左佢大升 - "2866") ~_~

gum我想問 2006年開始 至到2015年期間 大運改變 行亥運, 係好定壞? 我已經八年無拍拖!我會幾時遇到我個白馬王子呢?今年會有嗎?請你指點吓! 愛情, 工作, 投資幾方面!我幾時行好運?thx thx thx "
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

唔好意思 令你誤會, "大運"一詞並唔係話行好運, 只代表了你在某時段 "命運"對你既影響. 我本人亦不喜歡評論"大運"是好運還是衰運, 因為跟本冇一個標準. 正如你2005年之前, 一定令你性格有怒不敢言 o的人"蝦"你 你會唔出聲 唔去對抗, 並不是這兩年才"蝦"你, 而係你當時選擇逆來順受 順其自然, 自然人緣好o的, 老闆亦一定唔會針對你. 亦同一道理, 一般男性都唔願意接近一個成日鬧人既女性, 更何況拍拖結婚呢...因此我之前都話, 就算比你識到好男朋友, 都會比你鬧走, 完全係你自己既性格造成.

因此, 如果你真係要愛情同工作順利, 首先你要自己變番以前既你自己 "逆來順受 順其自然"

投資方面, 因為"大運"亥運 三合木局為"傷官星"再加旺本來已經過旺既"財星" 令你好想搵大錢, 但你命格財星過旺 絕對係不利投資投機. 另外 財星過旺既命格 袋裡面有幾多錢都唔覺唔覺好快洗晒. 我建議你要學習儲蓄, 如果你係鍾意投資股票, 可以按自己能力供一份長期基金, 或供樓 當儲蓄, 唔好理佢升跌. 因為你命中有幾多錢都會"破"晒, 咁不如"破"在儲蓄上, 對你一定有好冇壞.

最後相勸同樣一句, 你必須盡快收晒你o的脾氣. 事實上 07年"歲運拼臨" 吵鬧完都冇咩事 你已經好好彩.

[ Last edited by 鋼之風水術師 on 2008-7-6 at 05:43 PM ]

大師 , Thank you very much!

2008-7-10 21:21 kwlamf
You're not born from rich family.

My family is so poor. 我係自力更生的人. 自小lack of 父母的愛.
kwlamf, how you knows?

頁: [1]
查看完整版本: [批八字] 女性網友 (六)